LSP

LSP

Wat is het LSP?

Het LSP is een speciaal beveiligd netwerk voor ziekenhuizen, huisartsen, huisartsenposten en apothekers om snel en elektronisch medische gegevens te raadplegen. Het LSP is niet hetzelfde als het vroegere Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Het gaat wel uit van het zelfde basisprincipe: het elektronisch delen van medische gegevens tussen verschillende zorgverleners. Het LSP heeft een aantal toevoegingen, die in het EPD ontbraken. Dit zijn:

  • Je huisarts of apotheek kan niet zomaar je gegevens beschikbaar stellen via het LSP. Je moet hem vooraf toestemming geven.
  • Je gegevens kunnen alleen door apothekers en huisartsen(posten) uit de regio worden bekeken. Dit geldt niet voor ziekenhuizen, omdat hun patiënten uit heel het land kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan de slachtoffers van een verkeersongeluk.

Beveiliging

Het LSP is beveiligd om je privacy te waarborgen. Je gegevens worden niet centraal bewaard, maar blijven op de computer van je eigen huisarts en apotheek. Meer over de beveiliging van het systeem, lees je in het laatste onderdeel van dit dossier.

Deze koppeling is er alleen als u hiervoor toestemming geeft. Neem contact op met de praktijk als u hiermee akkoord gaat.Translate »
Call Now Button